Sóska mártás tojással és burgonyával

soska

Hozzávalók:

  • 250 g sóska
  • 1 evőkanál olaj vagy vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukor (nem púpos)
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • kb 4-5 dl tej

A sóskalevelekről lehúzom a szárat és a középső, fő eret, majd megmosom, lecsepegtetem.

Az olajat felhevítem és a sóskát jól átdinsztelem rajta. Közben a levelek elsötétülnek és összeesnek. Hozzáadom a lisztet és kevés tejjel csomómentesen elkeverem. Botmixerrel kissé pürésítem, ezután belekeverem a tejfölt és az összes tejet hozzáadva felforralom.

Ízesítem sóval, cukorral, tejjel beállítom a megfelelő sűrűséget, egy perc forralás után kész. Főtt burgonyával és tükörtojással tálalom.

[fbcomments]

Ezt olvastad már?

Hagyjon választ

Változtass a jövődön most

Most lehetőséged van, hogy jobbra fordítsd az életed

Kérd jósaink segítségét