Mire jó a szűztea kapszula

Egyre szélesebb körben terjed el manapság a szűztea, habár nem kifejezetten újdonság. De mire jó a szűztea kapszula pontosan?

Régóta tudjuk, hogy a tea nemcsak egy finom ital, hanem számos pozitív hatása lehet az emberi szervezetre.

Hogy ezek pontosan milyen hatások, az természetesen nagymértékben függ attól, hogy milyen teáról beszélünk – nem titok, hogy különböző típusok léteznek.

Mi az a szűztea

Első körben fontos tisztázni, hogy a szűztea nem valami különleges teafaj – ugyanaz a közönséges teacserje az alap, amiből a szélesebb körben ismert zöldtea, fekete tea is lesz. A különbség a feldolgozásban rejlik.

A szűztea esetében a teacserje fiatal leveleit szedik le, és minden kezeléstől mentesen megszárítják. A „szűz” megnevezés tehát leginkább azt takarja, hogy egyrészt, fiatal a hajtás, másrészt, beavatkozás nélkül, magában szárítják meg.

Ez a többi teatípusnál másképp működik, a közismertebb zöld teát például egyből hevítik, gőzölik, ami más eredményt hoz.

Szűztea kapszula hatása: fogyás és élénkebb emésztés

A szűzteát elsősorban nem az íze miatt fogyasztják, hanem a szervezetre gyakorolt hatásai miatt – jó néhányan nem is ital formájában viszik be, hanem szűztea kapszulaként. Legismertebb előnye a fogyás elősegítése, amit többféleképpen ér el:

  • Zsírégető hatása van. A zsír hatékony égetésével egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy minél előbb meg tudjunk szabadulni a fölöslegtől.
  • Serkenti az emésztést. A lassú anyagcsere gyakori akadálya a fogyásnak, a szűztea pedig felpörgetheti az emésztést, ezzel együtt az anyagcserét is. Ez megkönnyíti a pluszkilóktól való megszabadulást.
  • Növeli a teljesítményt. Mivel a szűztea élénkít, az edzést is jobban bírjuk, többet tudunk teljesíteni, ami szintén segít abban, hogy könnyebben szabaduljunk meg a fölösleges zsírrétegtől.

Mire jó a szűztea kapszula ezeken kívül

Fölösleges lenne tagadni, hogy legtöbben a fogyásban való segítség miatt fogyasztják a szűztea kapszulát. Ugyanakkor a hatásai nem merülnek ki ennyiben: még számos módon hat a szervezetre.

Sokan küzdenek emésztési panaszokkal, a szűztea kapszula rendszeres fogyasztása azonban segíthet beállítani a megfelelő ritmust. Jó néhányan tapasztalnak eleinte némi hasmenést, ez azonban elmúlik, amikor a szervezet hozzászokik a szűzteához.

A pörgős mindennapokban a fásultság, fáradtság, a koncentrációs nehézségek általánosak lehetnek. A szűztea azonban élénkítő hatása révén segít ezeket leküzdeni: frissebbé tesz, javítja a koncentrációt, serkenti az agyműködést.

A benne található polifenolnak, illetve antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a káros szabad gyökök elleni védelemhez.

Kedvezően befolyásolhatja a bőr minőségét: tisztábbnak, szebbnek, ragyogóbbnak tűnhet a szűztea kapszula fogyasztása során.

Hogyan fogyasszuk

szűztea kapszula
Szűztea kapszula

A szűzteát tea formájában is lehet kapni. Ebben az esetben a filteres verzió helyett a teafüvet érdemes választani – ennek többnyire jobb a minősége, habár a filtereset könnyebb elkészíteni.

Akkor sem kell azonban lemondanunk a szűzteáról, ha nem vagyunk éppen teázós típusok: a szűztea kapszula kiváló alternatívát jelent. Egy pillanat alatt bevehető némi vízzel, amiből egyébként napi 2-2,5 liter fogyasztása ajánlott a szűztea kapszula szedése mellett.

Egyébként is kellene ennyit inni, de ha szedjük a kapszulát, akkor a megfelelő anyagcsere folyamatok fenntartása érdekében elengedhetetlen.

Sokféleképpen hat, de nem csodaszer.

Arra a kérdésre tehát, hogy mire jó a szűztea kapszula, igen széleskörű választ adhatunk. Az emésztés segítése és a fogyás támogatása mellett élénkít, serkenti az agyműködést, valamint a szabad gyökökkel is felveszi a harcot.

Ennek ellenére tisztában kell lennünk vele, hogy nem csodaszer – amennyiben valamilyen rendellenességet tapasztalunk magunkon, ne szűzteával igyekezzünk megszüntetni a tüneteket, hanem forduljunk orvoshoz!

A szűztea nem gyógyszer és nem is fogyasztószer, de ahhoz hozzájárulhat, hogy lendületesebben és jobb közérzettel éljük meg a mindennapokat, és sikerüljön elérni vagy megtartani az optimális testsúlyt.